www.oumirceacev.edu.mkПроект „Зајакнување на семејствата“ Проект подржан од МОН-УНДП и американската амбасада кој се реализираше во нашето училиште во кој беа вклучени родителите и учениците и наставниците низ најразлични активности работилници (видео презентации). Оваа успешна приказна траеше седум сесии, и на крајот со сертификати се здобија наставниците, родителите и учениците.


ПовеќеУСАИД „со читање до лидерство“ Нема нов запис


Повеќе
Меѓуетничка
интеграција
Училиштето е вклучено во проектот меѓуетничка интеграција во образованието. Обуката за улогата на стручните сорботници и училишните одбори во промените за меѓуетничка интеграција во образованието е одржана на 25.06.2014. Дисеминацијата на обука „меѓуетничка интеграција“ во образованието е спроведена во училиштето со одделенска и предметна настава на 19 и 20.08.2014


ПовеќеМлади физичариНа ден 14.03.2014 година, секцијата по физика,, Млади физичари“ беше поканета во МРТ во емисијата,,Голем одмор“. Целта на емисијата беше промовирање на природните науки а со тоа и промовирање на работата на физичарите во ООУ „Мирче Ацев“.


Повеќе


Правна социјализацијаВо нашето училиште се реализираше проектот за правна социјализација подржан од МОН,БРО,МВР и ХП интернационал.Во овој проект се реализираа повеќе теми заедно со полицајци од полициската станица Ѓорче Петров.За време на работилницата за спортот присутни беа кошаркарот Тони Симиќ и поранешниот фудбалер на Вардар Дарко Крстевски.За време на оваа тема имаше симулација на спортск навивање од страна на учениците и наставниците.


Повеќе
Energy Savings Day

Повеќе


Активности во тек

05

Maj

Оглас за запишување деца во прво одделение во учебната 2014/2015 година


09

Мај

Учениците и вработените Ве покануваат да присуствувате по повод Патрониот празник, со почеток во 10 часот


09

Maj

Во О.У Мирче Ацев се организираше маскембал по повод денот на шегата

 

15

Апр

Во О.У Мирче Ацев ќе се организира велигденски хепенингНајави се


Најави се на Е-дневник

Најава

СоработнициМирче Ацев

Контакт

  • Тел: +389(02)2041509+389(02)2041509
  • Адреса: Мечкин камен бб Ѓорче Петров-Скопје 

Инфо

  • ouma.skopje@gmail.com

 

Copyright © 2013-2014. All Rights Reserved