www.oumirceacev.edu.mkПатуваме, учиме се дружиме


    Со голем интерес во нашето училиште се реализира проектот „Учиме, патуваме, се дружиме“.
Во овој проект се вклучени сите ученици од I до IV одделение. Покрај редовната настава во училиштето, се реализира програмата од овој нов проект.
Со него се предвидува посета на разни установи и институции, културно-историски знаменитости, посети од забавен карактер.

ПовеќеРачна работа      Во годишната програма планирани се работници за обука на одделенските наставници за изработка на фугури (кукли) од сунѓер, но и од други матријали, изработка на честитки (новогодишни, осмомартовски, велигденски) моделирање на фигури од хартија (оригамии), изработување и уредување на предмети од гипс и глина.

Кординатори на овој проект се одделенските наставници Бранкица Ацев и Ангелина Николовска.

Повеќе


Животни вештини   Во нашето училиште се направени обуки со наставниците одпредметна настава, класните раководители. Од страна на психологот на училиштето Розалина Симоновска и предметниот наставник по музичко образование Ангела Димитријевиќ


ПовеќеНема нов записНема нов запис

Повеќе

Нема нов запис
Нема нов запис

Повеќе


Нема нов записНема нов запис

Повеќе


Активности во тек

05

Maj

Оглас за запишување деца во прво одделение во учебната 2014/2015 година


09

Мај

Учениците и вработените Ве покануваат да присуствувате по повод Патрониот празник, со почеток во 10 часот


09

Maj

Во О.У Мирче Ацев се организираше маскембал по повод денот на шегата

 

15

Апр

Во О.У Мирче Ацев ќе се организира велигденски хепенингНајави се


Најави се на Е-дневник

Најава

СоработнициМирче Ацев

Контакт

  • Тел: +389(02)2041509
  • Адреса: Мечкин камен бб Ѓорче Петров-Скопје 

Инфо

  • ouma.skopje@gmail.com

 

Copyright © 2013-2014. All Rights Reserved